"Nem szabad elszalasztani"

Szíria - Lavrov szerint van még esély a békére

"Szíriában még mindig van esély a békére, amelyet semmiképp nem szabad elszalasztani."

2013.09.12 11:34MTI

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Eurázsiai Egyetemen tartott előadásában leszögezte: Moszkva továbbra is a genfi nyilatkozaton alapuló politikai rendezés mellett áll ki, amely szerint a szíriaiaknak maguknak kell dönteniük jövőjükről.

Lavrov üdvözölte a szíriai kormány bejelentését, hogy elfogadja a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzés alá helyezésére tett orosz javaslatot. Figyelmeztetett, hogy egy katonai beavatkozás tovább destabilizálná a helyzetet Szíriában, valamint az egész térségben, ezért Oroszország aktív diplomáciai erőfeszítéseket tesz ennek megakadályozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.