Évértékelő

Barroso: a bankunió létrehozása a legfontosabb feladat

Az első és legfontosabb feladatnak nevezte a bankunió létrehozását José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, kedden az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén elmondott évértékelőjében.

2013.09.11 11:39MTI

A portugál bizottsági elnök kihangsúlyozta: annak érdekében, hogy bankok megmentésének, szanálásának költségeit ne az adófizetők fizessék, most az egységes bankszanálási mechanizmus létrehozására kell összpontosítani.

Barroso szerint továbbra sem áramlik elég hitel az európai gazdaságba, ami visszafogja a növekedést, pedig szerinte a növekedés csökkenthetné a munkanélküliséget, amely gazdaságilag "fenntarthatatlan, politikailag tarthatatlan, társadalmilag pedig tűrhetetlen".

Az EU minden eszközét beveti, de nem minden eszköz van uniós szinten - utalt arra Barroso, hogy szerinte a tagállamoknak is többet kellene tenniük ezügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.