G20-as csúcstalálkozó

Szíria - Putyin és Obama egyetértenek: politikai megoldást kell találni

A szíriai vegyifegyver-támadást nem lehet válasz nélkül hagyni, ugyanakkor az ország válságára hosszab távon politikai megoldást kell találni, és ez utóbbian egyetért az Egyesült Államok és Oroszország.

2013.09.06 16:56MTI

Obama elmondta, Putyinnal folytatott a G-20 margóján folytatott megbeszélése "őszinte" volt, és nagyrészt Szíriáról szólt. "Nem várom, hogy (Putyin) egyetértsen velünk a vegyi fegyverek bevetésével kapcsolatban" - mondta Obama, de leszögezte, abban azonos a két ország álláspontja, hogy a konfliktusban részt vevő mindkét felet politikai megoldásra kell sürgetni.

Az amerikai elnök elismerte, hogy az esetleges korlátozott katonai csapás nem oldaná meg a szíriai konfliktust magát. Közölte, hogy kedden beszédet intéz a nemzethez a Szíria ellen intézendő katonai csapás ügyében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.