Egyiptom

Erősíti a biztonsági intézkedéseket a kairói kormány

Az intézkedés hátterében az áll, hogy a megbuktatott elnököt, Mohamed Murszit támogató Muzulmán Testvériség péntekre újabb tüntetéseket helyezett kilátásba.

2013.09.06 10:25MTI

A belügyminiszter elleni merényletkísérlet után erősíteni akarja a biztonsági intézkedéseket az egyiptomi ideiglenes kormány.

A youm 7 hírportál pénteki jelentése szerint mindenekelőtt a magas rangú hivatalos személyiségek és családtagjaik védelmét szándékoznak megerősíteni

A hírportál beszámolt arról, hogy megnövelték a biztonsági erők létszámát a kairói metróállomásoknál és más fontos létesítményeknél. Az intézkedés hátterében az áll, hogy a megbuktatott elnököt, Mohamed Murszit támogató Muzulmán Testvériség péntekre újabb tüntetéseket helyezett kilátásba.

Csütörtökön gépkocsiban elhelyezett pokolgép robbant a Mohamed Ibrahim egyiptomi belügyminisztert szállító konvoj mellett Kairóban. A támadásban senki nem sérült meg.

A hatóságok szerint a rendőrséget is irányító belügyminiszter volt a merénylet célpontja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.