Kontingens

Tálibok megtámadtak egy lengyel bázist Afganisztánban

Tálib lázadók megtámadták lengyel katonák bázisát Afganisztán délnyugati részén, Gazni tartományban. A rajtaütésben meghalt egy amerikai katona, tíz lengyel katona megsebesült, egyikük súlyosan.

2013.08.29 00:38MTI

"Lázadók egy csoportja megpróbált behatolni a lengyel bázisra, minden támadót semlegesítettünk" - közölte Varsóban a lengyel védelmi minisztérium.

Helyi tisztségviselők elmondták: délután négy órakor a támadók egy robbanószerrel megrakott teherautóval nekihajtottak a bázist védő betonfalnak, de nem sikerült rést ütniük rajta. Ezzel egyidejűleg a lázadók két csoportja két különböző irányból támadta a tábort, de nem sikerült bejutniuk, lelőtték őket a több órás tűzharcban. A lengyel védelmi minisztérium szerint tíz tálibot öltek meg.

Helyi kórházi források szerint négy civil és két afgán rendőr is életét vesztette, 30-an megsebesültek.

A lengyel katonák az afganisztáni NATO-kontingens, az ISAF részeként teljesítenek szolgálatot Gazni tartományban 2002 márciusa óta. Októberben 1600-ról ezer főre csökkentik a lengyel kontingens létszámát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.