Legkevesebb 51 ember meghalt

Robbantásos merényletsorozat Bagdadban

Összehangolt robbantásos merényletek sorozatát követték el szerdán reggel Bagdad több, főként síiták lakta kerületében és az iraki főváros szomszédságában; legkevesebb 51 ember életét vesztette és mintegy 150-en megsérültek.

2013.08.28 09:26MTI

Tízegynéhány gépkocsiba rejtett pokolgép lépett működésbe az iraki főváros különböző pontjain, főként síiták lakta negyedekben, olyan időpontban, amikor az emberek éppen munkába vagy bevásárolni indultak. A célpontok között parkolók, piacok és éttermek is voltak.

A Bagdad északnyugati részén fekvő Kadhimíja kerületben három merényletet is elkövettek: ott két, az út mentén elhelyezett pokolgép és egy öngyilkos merénylő által egy rendőrposzt közelében felrobbantott gépkocsi 10 embert megölt és 27-et megsebesített. Irakban év eleje óta meredeken nőtt a főként szunnita muzulmán lázadók által elkövetett robbantásos merényletek száma.

A terrortámadásokban az év eddigi részében már több mint 3700-an veszítették életüket. Csak júliusban - amely 2008 óta a legvéresebb hónap volt Irakban - több mint ezren haltak meg különböző merényletekben, augusztusban pedig eddig 480-an veszítették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.