Gyermekkereskedőkre csaptak le Nigériában

25 eladásra szánt gyermeket szabadítottak ki egy illegális lagoszi árvaházból

Eladásra szánt 25 gyereket szabadított ki a rendőrség a nigériai hatóságok pénteki bejelentése szerint egy illegális lagoszi árvaházból.

2013.08.23 17:21MTI

A rendőrség rajtaütött a St Stephen Charity Foundation elnevezésű, jótékonysági központként nyilvántartott intézményen, a gyerekekre egy zsúfolt szobában találtak rá. A gyerekek közül a legidősebb tizenkét éves, a legfiatalabb pedig mindössze három hónapos.

Az intézményt, ahol fogva tartották őket, tizennyolc éve alapították, azonban azt nem tudni, hogy működése egész idő alatt illegális tevékenységet fedezett-e. "A gyerekeket múlt héten biztonságba helyezték a fővárosban, az árvaház tulajdonosának pedig elrendelték előzetes letartóztatását, amíg a nyomozás folyik" - közölte Hakeem Bello kormányzati szóvivő.

A szóvivő nem árult el további részleteket a gyerekek fogvatartásának körülményeiről, azonban azt elmondta, hogy mostantól fogva az állam vállal felelősséget az áldozatokért. "A gyanúsított hasznot kívánt húzni a gyerekek eladásából, akiket több potenciális vevőnek is felajánlott" - közölte Ngozi Braide, a lagoszi rendőrség szóvivője az AFP hírügynökséggel.

Hozzátette azt is, hogy az ügyészség gyermekkereskedelem és illegális árvaház működtetése miatt fog vádat emelni a gyanúsított ellen. Nyugat-Afrikában virágzó piaca van a gyermekkereskedelemnek, a vásárlók egyik ágát az olyan párok alkotják, akiknek másként nem lehetne gyermeke. Azonban azok is előszeretettel fordulnak az illegális árvaházakhoz, akiknek "rabszolgákra" van szükségük, akiket ültetvényeiken, bányákban vagy gyárakban dolgoztathatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.