Megfigyelés és lehallgatás

Titkos bázist tart fenn a britek NSA-ja a Közel-Keleten?

A brit bázis a megszerzett információkat megosztja a baráti nyugati szervekkel, többek között az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséggel (NSA) - írta a The Independent.

2013.08.23 11:18MTI
Fotó: MTI

Titkos bázist tart fenn a Közel-Keleten az elektronikus hírszerzésre szakosodott brit titkosszolgálat (GCHQ) - jelentette a The Independent.

A londoni lap szerint a központ a régióban lebonyolított telefonhívásokat és emaileket figyeli, többek között a tenger alatti kábelek adatforgalmának ellenőrzésével. A brit bázis a megszerzett információkat megosztja a baráti nyugati szervekkel, többek között az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséggel (NSA) - írta a The Independent.

Mindez az NSA volt informatikusa, Edward Snowden által kiszivárogtatott anyagokból derült ki. A 31 éves amerikai férfi Oroszországban kapott ideiglenes menedéket, miután hazájában kémkedésért és adatlopásért körözést adtak ki ellene azután, hogy idén májusban részleteket szivárogtatott ki az NSA adatgyűjtési rendszeréről.

A brit kormány azt mondja, a közel-keleti megfigyelőközpont fontos szerepet tölt be a terrorizmus elleni küzdelemben, a rendszer segítségével képesek korán előrejelezni az esetleges készülő merényleteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.