Malajziában

Négy éve halálra ítélték, most felmentették a két, gyilkossággal vádolt rendőrt

Az ügy különféle összeesküvés-elméleteket szült, mivel az áldozat Nadzsíb Razak kormányfő egy közeli barátjának a szeretője volt. Az ügyészség szerint a barát, Abdul Razak rendelte meg a gyilkosságot.

2013.08.23 10:38MTI
Fotó: MTI

Felmentettek két, gyilkossággal vádolt és első fokon halálra ítélt rendőrt Malajziában a miniszterelnök barátját is érintő, politikai összeesküvés-elméletekkel tarkított ügyben pénteken.

A két rendőrt azzal vádolták, hogy megöltek és a katonaságtól származó anyagokkal felrobbantottak egy 28 éves mongol nőt 2006-ban. A maláj felsőbíróság négy éve halálra ítélte őket, de a fellebbviteli bíróság pénteki ítélete szerint az eljárás során számos fontos bizonyítékot figyelmen kívül hagytak.

Az ügy különféle összeesküvés-elméleteket szült, mivel az áldozat Nadzsíb Razak kormányfő egy közeli barátjának a szeretője volt. Az ügyészség szerint a barát, Abdul Razak rendelte meg a gyilkosságot, az ellenzék pedig egyenesen azt állította, hogy a nő megölésében a kormányfő is szerepet játszott.

Az ügyben 2008-ban felmentett Abdul Razak azt elismerte, hogy a két megvádolt rendőrtől kért segítséget, mert a nő állítólag megzsarolta őt, miután afférjuk véget ért. A gyilkosságra való felbujtást azonban tagadta.

A két rendőr bevallotta, hogy Abdul Razak házától elvitték a nőt, de azt állították, hogy az áldozatot később átadták egy kollégájuknak és nem látták többet. A perben azt hangoztatták, hogy bűnbakok, akiket "az ügyben nem vádolt emberek cselekedeteinek elleplezése érdekében akarnak feláldozni".

Nadzsíb Razak tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, kormányának közvetlen felelőssége pedig fel sem merült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.