Egy kis adok-kapok a Szentföldön

Rakéták csapódtak be Észak-Izraelben

Négy rakétát lőttek ki csütörtök délután Libanonból Észak-Izraelre, de emberéletben nem esett kár - közölték izraeli médiaforrások.

2013.08.22 18:39MTI
Melegfelvonulás Jeruzsálemben - élet a vaskupola alatt

Az izraeli tízes tévécsatorna értesülése szerint az egyik rakétát kivédte a Vaskupola nevű rakétaelhárító-rendszer, egy rakéta egy Naharia és Akkó közötti kibucban ért földet, a másik kettő pedig lakatlan területen csapódott be.

Észak-Izraelben a 2006-os libanoni háború óta először ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák és a lakosság az óvóhelyekre menekült. A rakéták miatt senki sem sebesült meg, de ketten sokkos állapotba kerültek, őket kórházba vitték.

A tévé szerint a Földközi-tenger partján lévő dél-libanoni Tyr (Szúr) környékéről lőtték ki a lövedékeket. Az akcióért eddig egyik libanoni fegyveres szervezet sem vállalta a felelősséget.

Joáv Mordecháj, az izraeli hadsereg szóvivője szerint szélsőséges iszlamisták állhatnak az akció mögött, amelyet egyszeri, elszigetelt esetként kezelnek. Nem fokozzák Észak-Izraelben a készültséget és a lakosságot is szokásos tevékenységének folytatására kérték.

"Különböző eszközöket vetünk be mind a védekezésre, mind a támadások megakadályozása érdekében és felelősen cselekszünk"- közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök az incidenst követően sugárzott tv-nyilatkozatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.