Baleset

Halálos baleset: velencei gondola és vaporettó ütközött

Egy német turista életét vesztette, egy gyermek pedig súlyosan megsérült szombaton Velencében, amikor egy gondola és egy motoros vízibusz (vaporettó) összeütközött.

2013.08.17 18:38MTI
Fotó: Foxnews

A gondolában az evezősön kívül a német férfi feleségével és három gyermekével ült, amikor a Rialto-híd közelében összeütközött egy éppen manőverező vaporettóval. Az ütközés következtében mindenki a vízbe esett. A német férfi halálát az okozta, hogy beszorult a hosszú testű csónak és a motoros hajó közé. Hároméves kislánya súlyos sérüléseket szenvedett az arcán, jelenleg kórházban kezelik.

A baleset a Canal Grandén, Velence vízi főútján történt, amely négy kilométer hosszú, 50-70 méter széles és körülbelül 5 méter mély. Ennek a vízi "országútnak" fő közlekedési eszközei a vaporettók, motoros kishajók, amelyek menetrend szerint közlekednek. A csatorna két oldalán sorjázó paloták a XI-XVIII században épültek, évszázadok óta romantikus látványt nyújtva a világ minden tájáról érkező turisták számára.

A vízi forgalom azonban egyre inkább motorizálttá vált az utóbbi időben, és ez megnehezítette a gondolások helyzetét, egyre óvatosabban kell haladniuk a lagúnában. A mostani balesetnek a gondolások szerint tanulságul kell szolgálnia arra, hogy a motoros vízi járművek tartsák be a közlekedési szabályokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.