Helyi népszavazásokat kezdeményez az RMDSZ

Régióátszervezés Erdélyben, mozgolódnak a magyarok

Aláírásgyűjtést kezdtek mind a Székelyföldön , mind a Partiumban, ahol jelentős a magyar lakosság aránya.

2013.08.16 19:36MTI

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) helyi népszavazásokat kezdeményez a régióátszervezés ügyében - jelentette be Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke pénteken, a Háromszéki Ifjúsági Tanács ötödik alkalommal megrendezett szabadegyetemén, Sepsibesenyőn - közölte a Mediafax hírügynökség.

Rámutatott: a közigazgatási átszervezés nem valósítható meg a polgárok megkérdezése nélkül, az RMDSZ ezért elkezdi az aláírásgyűjtést a helyi népszavazások kiírása érdekében mind a Székelyföldön (Maros, Hargita és Kovászna megyében), mind a Partiumban (Bihar, Szatmár és Szilágy megyében), ahol jelentős a magyar lakosság aránya.

A helyi népszavazásokon arra kell majd a lakosoknak választ adniuk, támogatják-e a közigazgatási régiók megalakítását, illetve milyen régióhoz kellene a településüknek tartoznia, ha megtörténik az átszervezés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.