Hatóságilag

Véget vetettek az asuncióni aranyláznak Paraguayban

Hatósági rendelettel vetettek véget a paraguayi főváros, Asunción egyik külső kerületében folyó lázas kincskeresésnek, amelynek során "aranyásók" egy állítólagos 2,2 tonnás régi aranykincs után kutatva már 20 méter mély gödröt ástak, több földcsuszamlást is kiváltva.

2013.08.10 07:31Sós Évamti

Az államügyészség a környezetvédelmi engedély hiányára hivatkozva tiltotta meg csütörtökön az ásást a Juan Alberto Diaz vezette húszfős aranyásócsapatnak. A kincskeresők egy hete ástak nehézgépeket is bevetve a Capireta nevű elővárosban, bámészkodók százainak gyűrűjével övezve. A kincskeresés élvezte a környékbeli polgármesterek és egyes politikusok támogatását is.

Az aranylázat elindító Juan Alberto Diaz kalandor azt állítja, történelmi dokumentumok bizonyítják, hogy ezen a helyen ásták el Francisco Solano López, a legnagyobb nemzeti hősként ünnepelt 19. századi paraguayi elnök (1862-1870) legendás aranykincsét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.