Két férfit vádolnak

Öngyilkos merényleteket terveztek - letartóztatások Szaúd-Arábiában

A szaúdi belügyminisztérium szerint a gyanúsítottakat - egy csádi és egy jemeni férfit - július végén vették őrizetbe, miután öngyilkos merényletekről cseréltek információkat a közösségi médiában.

2013.08.09 07:37MTI

Szaúd-Arábiában letartóztattak két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy öngyilkos merényletekre készültek - jelentette az SPA hivatalos szaúdi hírügynökség csütörtökön.

A szaúdi belügyminisztérium szerint a gyanúsítottakat - egy csádi és egy jemeni férfit - július végén vették őrizetbe, miután öngyilkos merényletekről cseréltek információkat a közösségi médiában. Olyan üzenetváltásokkal kapcsolatban is kihallgatják őket, amelyeket külföldön tartózkodó szélsőséges fegyveresekkel folytattak.

Washington a minap húsz közel-keleti és afrikai nagykövetséget zárt be ideiglenesen terrortámadások veszélye miatt. Több nyugati ország is követte példáját. Amerikai titkosszolgálati tisztviselők és közel-keleti diplomaták szerint nagykövetségek bezárását az indokolta, hogy elfogták Ajman az-Zavahri al-Kaida-vezér egy titkos üzenetváltását, amelyben nagy támadás végrehajtására utasítja helyettesét Jemenben.

Az SPA hírügynökség jelentésében nem hozta összefüggésbe a két férfi letartóztatását a nagykövetségek bezárásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.