Hevenhat éves volt

Fotó! Autóbalesetben meghalt Bronislaw Geremek volt lengyel külügyminiszter

Autóbalesetben meghalt vasárnap délután Lengyelországban Bronislaw Geremek volt külügyminiszter, a lengyel demokratikus ellenzék emblematikus alakja.

2008.07.13 16:30MTI

Hetvenhat éves volt. A halálhírt a rendőrség szóvivője közölte. Az európai parlamenti képviselő - a középkori történelem tudósa - a nyugat-lengyelországi Miedzichowa közelében, Poznantól nem messze Mercedesével belerohant egy másik autóba. 

Bronislaw Geremek az államszocializmus idején Lech Walesának, a lengyel demokratikus ellenzék vezérének tanácsadója és a Szolidaritás szakszervezet egyik alapítója, a lengyelországi rendszerváltás, a kerekasztal-tárgyalások egyik vezéralakja volt. 1997 és 2000 között a varsói kormány külügyminiszteri posztját töltötte be.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.