McCain cigarettával tenné el lábalól az irániakat

Teherán elítéli John McCain cigarettás viccelődését

Erélyesen elítélte vasárnap Irán John McCaint , amiért azzal tréfálkozott, hogy amerikai cigarettákkal kéne eltenni láb alól az irániakat: Teherán szerint az effajta viccelődés a republikánus elnökjelölt háborúpártiságáról tanúskodik.

2008.07.13 13:43MTI

Mohammad Ali Hoszeini iráni külügyi szóvivő szerint "McCain otromba megjegyzése az iráni nép válogatás nélküli legyilkolásáról nem csak az ő zavart elmeállapotáról tanúskodik, hanem háborúpárti külpolitikai hozzáállásáról is". 

McCain élcelődésére egy jelentés adott okot, amely szerint a washingtoni-teheráni ellenségeskedés ellenére George Bush elnöksége idején tízszeresére bővült az amerikai közszükségleti áruk exportja az Iránba, a növekedés jelentős részét pedig a dohányáruk exportja adta. 

A The Washington Times című lapban megjelent jelentésre reagálva a csipkelődő humoráról ismert McCain azt találta mondani, hogy "talán így kéne eltenni láb alól az irániakat". Később McCain azt mondta, hogy viccnek szánta a kijelentést, olyan emberként, akik majd harminc éve nem vett a kezébe cigarettát. 


"Elítéljük az effajta vicceket, és úgy gondoljuk, hogy ezek nem illendőek egy amerikai elnökjelölthöz. Fölöttébb kézenfekvő, hogy a népirtásról szóló tréfákat nem fogják eltűrni sem az irániak, sem az amerikaiak" - mondta a teheráni szóvivő a washingtoni politikus kijelentésére reagálva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.