Még 10 napig tarhat a kánikula

Rendkívüli hőség Olaszországban: újabb riasztás

Újból rendkívüli hőség uralkodik Olaszországban: a meteorológiai előrejelzések szerint a hőmérséklet a hét végén tetőzik, de a kánikula még további tíz napig tart.

2013.08.02 13:59MTI

A forró levegő ismét Afrikából érkezik az olasz félsziget egészére. Rómában már pénteken a legmagasabb fokú hőségriasztást adták ki. 

Reggel nyolc órakor árnyékban több mint harminc fokot mutatott a hőmérő, a levegő páratartalma pedig meghaladta a 60 százalékot. Napközben árnyékban több mint negyven fok lesz - jelentette az olasz országos meteorológiai szolgálat. 

Az előrejelzések szerint a hőség szombat-vasárnap éri el csúcspontját, és egészen a jövő hét végéig eltart. Szombaton az alpesi Bolzanóban lép életbe a legmagasabb riasztás, vasárnap pedig további öt városban: Bresciában, Bolognában, Triesztben, Velencében és Firenzében. 

A turistákkal teli Velencében és Triesztben is "elviselhetetlen" lesz a meleg - figyelmeztetett az olasz egészségügyi tárca, amely a polgári védelemmel ismét vizet oszt az olasz autósztrádák kapuinál, valamint a városok főbb csomópontjain, pályaudvarokon és állomásokon. 

A Colosseumnál a tűző nap alatt sorban álló turisták nem panaszkodnak: azt mondták az olasz rádió riportereinek, tudták, hogy augusztusban meleg lesz Rómában. Aki azonban teheti, a tengerparton keres felüdülést, múlt hétvégén több mint félmillióan özönlötték el a Rómához közeli tengerpartot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.