Sok halott

Felrobbant egy fegyverraktár a szíriai Homszban

Felrobbant egy fegyverraktár Szíriában és sokan meghaltak, mikor a felkelők rakétákat lőttek Homsz városára csütörtökön.

2013.08.01 21:12MTI

A támadások a kormány ellenőrzése alatt álló városrészeket vették célba, s a fegyverraktár felrobbanása után több mint 40 ember halt meg, sokan pedig megsebesültek, akik közül többen kritikus állapotban vannak.

Egy név nélkül nyilatkozó kormányhivatalnok szerint Homszban közel 10 rakétát vethettek be.

A felkelők az interneten közzétettek egy videofelvételt, amelyen látszanak a vélhetően a fegyverraktár felrobbantásából származó, magasba felcsapó lángok.

A rakétatámadások a hatalmas károk mellett nagy pánikot keltettek a többségében Bassár el-Aszad szír elnök hívei által lakott területeken.

Szemtanúk elmondták, a környező házak falai berepedtek, az ablakok pedig betörtek. A robbantások helyszíneit vastagon beborította a keletkezett por és füst. Egyes beszámolók szerint még egy órával az első becsapódást követően is lehetett robbanásokat hallani.

Az AP hírügynökség szerint a csütörtöki akciók rámutattak a szíriai helyzet változékony természetére és jelzik: a felkelők még képesek a válaszcsapásokra.

Az Aszadhoz hű erők az utóbbi hónapokban számos fontos győzelmet arattak a felkelők ellen kulcsfontosságú frontokon, különösen Homsz és Damaszkusz környékén. A közel két és fél évvel ezelőtt kezdődött szíriai összecsapásokban több mint százezer ember halt meg és több millióan kényszerültek elhagyni otthonukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.