Oktatás a venezuelai diákoknak

Chávez gondolatai tovább élnek

Tovább élnek a még márciusban elhunyt Hugo Chávez volt elnök gondolatai, azokat ugyanis mostantól oktatják a diákok számára Venezuelában.

2013.08.01 08:26MTI

Az utód, Nicolás Maduro helyi idő szerint szerda este rendeletben utasított egy főiskola létrehozására Chávez örökségének felső fokú oktatása céljából. 

A diákok számára a fő tantárgyat az egykori elnök meggyőződése, és gondolatai jelentik majd. Maduro államfő szerint a bejelentés a tetőpontját jelenti azoknak az országos megemlékezéseknek, amelyeket Hugo Chávez születésnapja alkalmából rendeztek. 

Hugo Chávez venezuelai elnök 14 évi elnöki kormányzás után március 5-én, 58 évesen halt meg rákban. A latin-amerikai baloldali mozgalmak vezető alakjának tekintett Chávezt az ország szegényebb lakossága valósággal istenítette szociális reformjaiért, bírálói ugyanakkor azt rótták fel neki, hogy hataloméhes despota volt, aki tönkretette a gazdaságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.