Gyorsan jöttek a tűzoltók

Felgyújtották a KMKSZ egyik használaton kívüli irodáját

Felgyújtották szerdán hajnalban Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) beregszászi járási és városi szervezeteinek nemrég használaton kívül helyezett irodáját, de a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően az épületben nem keletkezett komolyabb kár.

2013.07.24 12:38MTI

Az eset budapesti idő szerint hajnali két és három óra között történt, amikor is betörték az épület utcára néző ablakát és éghető folyadékot locsoltak a helyiségbe, majd meggyújtották. A zajra felébredt az egyik szomszéd, aki az ablakon kinézve látta az épületből felcsapó lángokat és értesítette a tűzoltókat. 

Az MTI érdeklődésére Badó Zsolt beregszászi újságíró, aki a felgyújtott épület közelében lakik és jelen volt a tűz oltásánál, telefonon elmondta: a tűzoltók nagyon hamar a helyszínre érkeztek és gyorsan megfékezték a lángokat.
 
Azt is közölte, hogy a rendőrség helyszínen vizsgálódó nyomozói szerint a jelek szándékos gyújtogatásra utalnak, de ezt csak a szakértői vizsgálat erősítheti majd meg. Bocskor László, a KMKSZ beregszászi városi szervezetének elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűz eloltása után, három óra körül érkezett az iroda épületéhez, s annak megrongálódott helyiségében egy téglát talált, amellyel vélhetően az ablakot és a redőnyt törték be. 

Mint mondta, az ablakkeret és a fából készült redőny szénné égett. Hozzátette, hogy véleménye szerint az eset nem tekinthető egyszerű garázdaságnak, mert a napokban használaton kívül helyezett iroda épületére ki van tűzve a magyar és az ukrán zászló, és a homlokzatára ki van feszítve a KMKSZ feltűnően nagy logója. 

Emlékeztetett arra, hogy korábban felgyújtották a vereckei honfoglalási emlékművet, és nemrég - máig tisztázatlan körülmények között - Petőfi Sándor beregszászi szobránál csaptak fel a lángok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.