Gabon partjainál

A kalózok útjára engedték a múlt héten eltérített tankert

A kalózok útjára engedték azt a kőolajszállító tartályhajót - és a 24 tagú indiai legénységet -, amelyet a múlt héten térítettek el Gabon partjainál.

2013.07.22 19:01MTI

A máltai zászló alatt hajózó tanker török üzemeltetője, a Geden Lines közlése szerint a kalózok hétfőn a kora reggeli órákban hagyták el a hajó fedélzetét. 

A legénységet a fegyveres támadók nem bántalmazták. A kőolajszállító tartályából a kalózok nagy mennyiségben csapoltak le nyersolajat, és egyéb olajtermékeket is elloptak - közölte a gaboni török nagykövet. A tartályhajót múlt hét hétfőn a Guineai-öböl legdélebbi hajózási övezetében, Port Gentil város közelében támadta meg kalózok egy csoportja. 

A Nemzetközi Tengerészeti Iroda (IMB) arra figyelmeztet, hogy a Guineai-öböl ma már gyakoribb célpontja a kalóztámadásoknak, mint a bűnözés korábban melegágyának számító Szomália partjai. Az IMB szerint a térségben még július közepén történt a mostanihoz hasonló.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.