Minden felelősség az övé

Basescu: Ponta vállalja a felelősséget a vasúti privatizációért!

Traian Basescu román államfő egy hónappal elhalasztotta az új közlekedési miniszter kinevezését, és felszólította a tárcát ideiglenesen vezető Victor Ponta miniszterelnököt: vállalja magára a vasúti teherszállító részleg, a CFR Marfa magánosításával kapcsolatos döntés minden felelősségét.

2013.07.22 18:38MTI
Traian Basescu (Fotó: MTI)

A miniszterelnök hétfőn hivatalos átiratban kérte a jobboldali elnököt, hogy a liberális Ovidiu Silaghit nevezze ki közlekedési miniszterré. Traian Basescu azonban bejelentette, hogy augusztus 23-áig nem szándékozik dönteni a jelöltről. 

Kifejtette: gyanús számára, miért késlekedik a kormány a CFR Marfa privatizációs szerződésének aláírásával, ezért olyan helyzetet akar előidézni, amelyben Ponta - ideiglenes tárcavezetőként - dönteni kénytelen ezügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.