Szabadságot Tibetnek!

Mindössze 18 éves volt a tűzhalált halt tibeti szerzetes

2009 februárja óta 120 tibeti - többségükben szerzetesek és apácák - gyújtotta fel magát a kínai vezetés Tibet-politikája elleni tiltakozása kifejezéseként.

2013.07.21 09:26MTI

Újabb szerzetes választotta a tűzhalált Tibetben, hogy ily módon követeljen szabadságot az autonóm területnek.

A Radio Free Asia adó jelentése szerint a 18 éves szerzetes még szombaton gyújtotta fel magát a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban, egy kolostor közelében, és a sérüléseibe vasárnap halt bele. Az amerikai kormány által támogatott rádióadó helyi lakosokra hivatkozva arról adott hírt, hogy a szerzetes a tettének elkövetésekor azt kiáltozta, hogy Tibet szabadságáért választotta a tűzhalált.

Hírügynökségek a Washingtoni székhelyű Nemzetközi Kampány Tibetért elnevezésű szervezet adataira hivatkozva arról adtak hírt, hogy 2009 februárja óta 120 tibeti - többségükben szerzetesek és apácák - gyújtotta fel magát a kínai vezetés Tibet-politikája elleni tiltakozása kifejezéseként. A lángok okozta sérülésekbe több tucatnyian haltak bele.

Sokkoló videó, csak erős idegzetűeknek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.