Szombaton hirdették ki a hőségriadót

Pusztító hőség Tokióban: eddig legalább kilenc ember vesztette életét

Legalább kilenc ember vesztette életét a meleg időjárás miatt Tokióban a hőségriadó szombati kihirdetése óta. Az elhunytak a hatóságok közlése szerint 60 és 80 év közöttiek voltak.

2013.07.11 14:02MTI

A kilenc áldozat közül nyolcan otthonukban lettek rosszul, nekik vagy nem volt légkondicionálójuk, vagy nem használták. A japán fővárosban az elmúlt napokban 33-35 fokot mértek, a hőségérzetet a magas, 70 százalék feletti páratartalom is erősítette. 

A múlt hétvége óta tartó,hirtelen érkezett hőhullám egész Japánban gondokat okoz, csak a szerdai nap folyamán három ember lelte halálát, és 1200 főt szállítottak kórházba napszúrás és égési sérülések miatt. Július első hetében közel 2600 embert kezeltek kórházban a hőséghez köthető tünetekkel, ami a tavalyi év hasonló időszakában mért adat 3,6-szorosa. 

A hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak napon, és minél több folyadékot fogyasszanak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.