Alig egy hónapja zárták be

Próbaadás indult a görög televízióban

Alig egy hónappal a görög közszolgálati rádió és televízió (ERT) meglepetésszerű bezárása után szerdán reggel próbaadás indult a görög televízióban.

2013.07.10 10:20MTI

A képernyőn most még csak egy tesztkép látható a Hellén Közszolgálati Televízió felirat alatt. A dpa német hírügynökség értesülései szerint az adást egy magáncég stúdiójából sugározzák, Athén keleti részéből. 

A Ta Nea athéni újság úgy tudja, hogy a nézők átmenetileg egy "szükségprogramot" fognak látni, filmekkel, dokumentációkkal és zenei adásokkal. Nem ismeretes, hogy az adás mikor indul meg, és hogy meddig tart az átmeneti időszak, amely után egy karcsúsított, új közszolgálati televízió kezdheti meg működését. 

A görög kormány takarékossági okokra hivatkozva június 11-én zárta be a közszolgálati rádiót és televíziót. Az intézkedést bel- és külföldön élénk tiltakozás kísérte, a görög újságírók sztrájkba léptek, és szolidaritásból több szakszervezet is csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Az állami televízió alkalmazottai a rendelkezés ellenére a TV egyik, Athén Agia Paraszkevi külvárosában lévő épületében maradtak, és onnan interneten sugároznak egy tiltakozó programot. 

A kormány azt tervezi, hogy egy kisebb állami televíziót és rádiót fog működtetni, amelynek összesen 1000 alkalmazottja lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.