A tűz a tetőtérben keletkezett

Lángokban áll az egyik legszebb párizsi palota

Kigyulladt szerdára virradó éjjel Párizs egyik legszebb palotája, az Hotel Lambert. A tűz a tetőtérben keletkezett, ahonnan a lángok igen hamar az egész épületre átterjedtek.

2013.07.10 09:36MTI

Mintegy 140 tűzoltó küzd a lángokkal, amelyeket szerda reggelig nem sikerült megfékezni. Fennáll annak a  veszélye, hogy a szomszédos épületek is kigyulladnak. Az épület üresen áll, éppen felújításon esett át. Egy tűzoltó könnyebb sérüléseket szenvedett. A tűz oka egyelőre ismeretlen. 

A palota a Szent Lajos-szigeten fekszik, a 17. században épült a híres építész, Louis Le Vau tervei szerint, aki a versailles-i kastély építésében is részt vett. A díszes palotát 2007-ben a katari emír egyik rokona vásárolta meg. Az adásvétel heves jogi vitát váltott ki, amelyet csak a kulturális minisztérium és a párizsi városi közigazgatás közbelépésével sikerült megoldani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.