Alaszkában

Tíz emberrel csapódott a földnek egy légitaxi

A földnek csapódott és kigyulladt egy légitaxiként közlekedő repülőgép vasárnap az alaszkai Soldotna város repülőterén, a balesetben tíz ember vesztette életét.

2013.07.08 17:11MTI

A Rediske Air helyi légitaxi-társaság Havilland DHC3 Otter típusú hidroplánján a pilóta és kilenc utas tartózkodott.

Az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) szerint a baleset helyi idő szerint vasárnap, nem sokkal dél előtt történt Alaszka déli részén, a Kenai-félszigeten, a vizsgálat első adatai szerint felszállás közben.

A földnek csapódott hidroplán azonnal lángba borult, mielőtt még a tűzoltók odaértek volna, ezért nem tudták idejében elkezdeni a mentést.

A Rediske Air társaság egy utazási irodával együttműködésben sétarepüléseket és légitaxifuvarokat vállal a turisták, halászok és hegymászók körében nagyon népszerű hegyvidéki Kenai-félszigeten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.