Még nem tudni, mi a vád

Büntetőeljárást indítanának Necas ellen

Büntetőeljárást indítana Petr Necas bukott cseh kormányfő ellen az államügyészség.

2013.07.08 14:29MTI

Ivo Istvan államügyész ezért hétfőn délelőtt hivatalos kéréssel fordult Miroslava Nemcovához, az alsóház elnökéhez, hogy a testület az üggyel kapcsolatban vonja meg a képviselői mentességet Necastól.

Bár az államügyészség hivatalosan még nem közölte, miért kíván vizsgálatot indítani Necas ellen, helyi megfigyelők biztosra veszik, hogy a lépés összefüggésben van azzal az állítólagos politikai korrupcióval, amely miatt a kormányfő kabinetfőnöke Jana Nagyová már vizsgálati fogságban van. 

Nemcová közölte: az államügyészség kérése előbb a mandátumvizsgáló bizottság elé kerül, amely vagy támogatja, vagy elutasítja a kérést. Ezt követően a képviselőház is napirendjére tűzi az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.