Albánok sebesültek meg

Tűzharc a szerb-koszovói határ közvetlen közelében

Hat koszovói albán megsebesült járőröző szerb csendőrökkel vívott tűzharcban a szerb-koszovói határ közvetlen közelében.

2013.07.08 07:54MTI

Az incidens a szerb-koszovói határ északi szakaszánál fekvő Borovac falu közelében történt előző este. A híradások szerint koszovói albánok átkeltek a határon, hogy fát lopjanak, s amikor csendőrség járőreibe botlottak, tüzet nyitották rájuk.

Bratislav Dikic, a csendőrség parancsnoka közölte, hogy két irányból nyitottak tüzet automata fegyverekből. A csendőröknek nem esett baja, de Dikic szerint a koszovói rendőrségtől származó információkból ítélve a fél órán át tartó lövöldözésben hat albán megsebesült, de sikerült kereket oldania.

A koszovói média úgy tudja, hogy négyen sebesültek meg.

A szerb hatóságok a helyszínen fával megpakolt traktorra, láncfűrészekre és ruhára bukkantak.

Tíz nap leforgása alatt ez már a harmadik hasonló incidens Borovac környékén, ahol mindössze húszan laknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.