"Fontos harcostársat vesztettünk"

Osztrák kancellár: Horn Gyula személyében egy nagy európai távozott közülünk

Werner Faymann osztrák szociáldemokrata kancellár igazi nagy európaiként méltatta a szerdán elhunyt volt magyar miniszterelnököt, Horn Gyulát.

2013.06.20 18:37MTI
Horn Gyula, korábbi magyar miniszterelnök Fotó: MTI

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) csütörtöki közleménye szerint a kancellárt "mélységesen lesújtotta" Horn Gyula halálhíre.
 
"Személyében egy nagy európai távozott közülünk. Egy fontos harcostársat veszítettünk el, aki Magyarország határain túl is tiszteletnek örvendett" - fogalmazott Werner Faymann. 

"Horn jelentős szerepet játszott Magyarországnak a diktatúrából a demokráciába való sima átmenetében. Megmutatta az utat országa számára egy demokratikus jövő felé" - méltatta az osztrák kancellár Horn Gyula életművét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.