Harc a tömegközlekedési díjak ellen

A brazil parlament tetejét megszállták a tüntetők

Megszállták a parlament tetejének egy részét Brazília fővárosában hétfőn este a tömegközlekedési díjak emelése miatt napok óta tiltakozó tüntetők.

2013.06.18 07:32MTI

A brazil média informáci szerint fiatalok százai nyomultak fel a nemzeti kongresszus Oscar Niemeyer által tervezett világhíres épületének tetejére. 

A parlamentnél nagy erőkkel van jelen a rendőrség, de láthatóan nem kaptak parancsot arra, hogy véget vessenek a békés megmozdulásnak. A közelben álló elnöki palota, a Palácio do Planalto környékét lezárták a hatóságok a tévés beszámolók szerint. A főváros mellett hétfőn Sao Paulóban, Rio de Janeiróban, Porto Alegrében, Salvadorban és Belo Horizontéban is folytatódtak a múlt héten kezdődött tüntetések. 

A résztvevők egy "jobb Brazíliát" követelnek, egyebek közt az oktatás és az egészségügy reformját szorgalmazva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.