Feszültség

Törökország forrong: újabb tömegoszlatás Ankarában

A nagy erőkkel kivonult rendőrség hirtelen, minden látható ok nélkül rátámadt a tömegre, vízágyúkat és könnygázgránátokat bevetve. A tüntetők a környező utcákba menekültek, de a rendőrök ott is üldözték őket.

Képek a török válsághelyzetről képgaléria

2013.06.05 21:43MTI
Fotó: MTI, további képekért kattintson a fotóra!

Szerdán ismét szétvertek Törökország fővárosában egy kormányellenes tüntetést, de a megmozdulások kilencedik napja valamivel nyugodtabb volt, mint a korábbiak. Ankarában a Kizilay téren gyűltek össze a munkaidő vége után több ezren az isztambuli tüntetőkkel való szolidaritás jegyében, és a kormányfő lemondását követelő jelszavakat kiabáltak. A nagy erőkkel kivonult rendőrség hirtelen, minden látható ok nélkül rátámadt a tömegre, vízágyúkat és könnygázgránátokat bevetve.

A tüntetők a környező utcákba menekültek, de a rendőrök ott is üldözték őket - jelentették a hírügynökségek. A tüntetések egy beépíteni tervezett isztambuli park védelmében kezdődtek, de a konzervatív, iszlamista szellemű kormány elleni mozgalommá szélesedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.