Ő küldhette a mérgezett levelet

Ricin nyomaira bukkantak a gyanúsított környezetében

Ricin nyomaira bukkantak annak a mississippi férfinak egy volt üzletében, akit azzal gyanúsítanak, hogy mérgezett levelet küldött az amerikai elnöknek, egy amerikai szenátornak és egy mississippi bírónőnek.

2013.05.01 07:35MTI

Ez derült ki a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által a bírósághoz kedden benyújtott jegyzőkönyvből. 

Ugyancsak kimutatták a mérget több olyan tárgyon - egyebek között egy porvédő maszkon -, amelyet a gyanúsított, James Everett Dutschke dobott ki egy szeméttárolóba. Az FBI szerint a vádlott az interneten szerezte be a méreg alapjául szolgáló ricinusbabot.
 
A 41 éves Dutschkét szombaton tartóztatták le, hétfőn pedig a bíróság, amely ismertette vele a vádat, úgy döntött, hogy óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon. A férfi előzetes bírósági meghallgatását csütörtökre tűzték ki. Dutschke tagadja, hogy köze lenne a mérgezett levelekhez. 

A férfi korábban demokrata színekben próbálkozott azzal, hogy bejusson a mississippi törvényhozásba. Ha elítélik, Dutschke akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat. A férfit egyébként egy másik eljárásban azzal is megvádolták, hogy 2007 és 2013 között három, 7 és 16 év közötti lányt molesztált az általa vezetett önvédelmi edzőteremben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.