Számos egyházi méltóság volt jelen

A pápa lánggyújtással nyitotta meg a Szent Pál-évet

Lánggyújtással nyitotta meg szombat este a Szent Pál-évet XVI. Benedek pápa a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában.

2008.06.28 19:50MTI

Az egyházi szertartáson - Szent Péter és Pál apostolok vasárnapi ünnepe első vesperásának elimádkozása előtt - számos egyházi méltóság volt jelen, köztük az anglikán egyház egy kis csoportja a canterburyi érsek képviseletében és I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka.

Az ortodox keresztények szellemi vezetőjét előzőleg a Vatikánban fogadta a katolikus egyházfő. A pápa az apostol születésének kétezredik évfordulója alkalmából hirdette meg a szentévet, kettős célt fogalmazva meg: egyrészt jobban megismerni és megismertetni Szent Pál alakját és tanítását, valamint imádkozni és dolgozni az egységért.

A bazilikában szombaton meggyújtott lángot a pápa a szerzeteseknek adta át, akik az év bezárásáig őrizni fogják azt.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.