A többség véleménye

A szerbiai lakosság támogatja a Pristinával kötendő megállapodást

Szerbia polgárainak többsége támogatja a belgrád-pristinai párbeszédet és az észak-koszovói rendezésről kötendő megállapodást.

2013.03.30 10:22MTI

Mint a VajdaságMa hírportál jelentette, a Faktor Plus ügynökség által készített friss közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 60 százaléka úgy véli, hogy megállapodást kellene elérni a tárgyalásokon, ezen belül 38 százalék szerint még akkor is, ha bizonyos - minimális - engedményeket kell tenni.
   
A lakosság 56 százaléka mindezzel együtt azon a véleményen van, hogy a belgrád-pristinai párbeszéd Szerbia szempontjából rossz irányt vett.
   
A megkérdezettek 27 százaléka mondta azt, hogy Belgrádnak nem szabad aláírnia semmilyen dokumentumot, amely Koszovó függetlenségét jelentené.
   
Vladimir Pejic, az ügynökség igazgatója szerint a felmérés arról tanúskodik, hogy a polgároknak "elegük van a megállapodásokból és a konkrét eredmények nélküli tárgyalásokból", és megnőtt az igény az iránt, hogy ez a kérdés tartósan megoldódjon. Közvetetten az is kiderül belőle, hogy leginkább a gazdasági problémák megoldása foglalkoztatja őket - tette hozzá Pejic.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.