Itália vár

Az olasz államfő időt kért a pártokkal való konzultáció után

Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnök nem nyilatkozott a parlamenti pártokkal tartott újabb kormányalakítási konzultációt követően, ehelyett időt kért a belpolitikai patthelyzet feloldásához.

2013.03.29 21:40MTI

Egyelőre nem tudni, az államfő mikor jelenti be döntését arról, kit bíz meg az újabb kormányalakítással, és politikai, szakértői vagy intézményi jelöltet választ-e. Napolitano pénteken ismét a parlamenti pártok vezetőit fogadta, miután a kormányalakítással március 22-én megbízott Pierluigi Bersani, a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára kudarcot vallott próbálkozásával. Az államfővel egyeztető pártok nem módosították a februári választások óta hangoztatott pozícióikat.

A Silvio Berlusconi vezette Szabadság Népe (PdL) politikai kormányt, vagyis a PdL-PD nagykoalícióját tartja az egyetlen lehetséges megoldásnak, és nemet mond az újabb szakértői kormányra. A PD továbbra is elzárkózik a nagykoalíciótól. A Beppe Grillo vezette 5 Csillag Mozgalom (M5S) magának követeli a kormányalakítás jogát, és sem politika, sem szakértői kormánynak nem hajlandó bizalmat szavazni a parlamentben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.