A hóval együtt

Nem elég? Még a szemét is ellepte Kijevet

Ellepte a szemét Kijevet, ugyanis a múlt pénteken kezdődött háromnapos hóvihar óta szünetelt a háztartási hulladék elszállítása az ukrán fővárosban.

2013.03.28 10:09MTI

A város vezetése azt állította, hogy már szerda este elkezdték a szemétszállítást, és ígértet tett arra, hogy a hétvégéig az egész városból eltüntetik a csaknem egy hete gyűlő háztartási hulladékot. 

A házak belső udvarairól a havat viszont csak a hétvégén tudják elkezdeni takarítani. Az ukrán híradások szerint a szemétszállítás a fővárosban azért állt le, mert a teherfogalmat - beleértve a soktonnájú szemétszállító autókat - kitiltották az ítéletidő, illetve az úttisztítási munkálatok miatt Kijevből. 

Ráadásul hiába hajthattak volna be, a több mint félméteres, eltakarítatlan hóban nem tudták volna megközelíteni a lakóházak szemétlerakóit. A főváros szemétégető üzemének vezetője eközben közölte, hogy az elmúlt napokban - épp a kevés beszállított hulladék miatt - a vállalat csak 50 százalékos kapacitással dolgozott. Közben ökológusok árvízveszélyre figyelmeztetnek a hónap végétől várható felmelegedés következtében. 

A kijevi vezetés külön segélyvonalat helyezett üzembe, amelyen a lakosok az elkövetkező napokban bejelentést tehetnek elárasztott udvarokról, alagsorokról, aluljárókról, utakról, járdákról és minden egyéb, árvíz okozta problémáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.