Kormányfő és miniszter

Ponta átveszi az igazságügyi tárcát is

Pivniceru a szerdai kormányülésen nyújtotta be lemondását, miután a parlament őt nevezte ki júniustól az alkotmánybíróság egyik megüresedő helyére.

2013.03.27 20:59MTI

Romániában Victor Ponta kormányfő veszi át ideiglenesen az igazságügyi minisztérium vezetését, miután a tárca élén álló Mona Pivniceru lemondott tisztségéről - közölték szerdán román hírforrások a miniszterelnök bejelentésére hivatkozva. Pivniceru a szerdai kormányülésen nyújtotta be lemondását, miután a parlament őt nevezte ki júniustól az alkotmánybíróság egyik megüresedő helyére.

A román alkotmány szerint legfeljebb 45 napig állhat ideiglenes vezető valamely minisztérium élén. Ponta rövid mandátumának legfontosabb tétje, hogy sikerül-e olyanokat jelölnie a hónapok óta betöltetlen legfőbb ügyészi és korrupcióellenes főügyészi posztra, akiket Traian Basescu államfő is elfogad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.