A pilóták katapultáltak

Összeütközött és lezuhant két kínai harci repülőgép

Gyakorlat közben összeütközött a levegőben és lezuhant két kínai harci repülőgép szerdán Kína Belső-Mongólia Autonóm Területére. A pilóták katapultáltak.

2008.06.25 13:50MTI

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint a J-8 típusú vadászgépek Hohhotnak, az autonóm terület székhelyének külterülete fölött gyakorlatoztak, amikor a baleset bekövetkezett.

A roncsok lakott területre zuhantak, de egyelőre nem érkezett jelentés áldozatokról vagy károkról. A két pilóta kisebb sérülésekkel élte túl az összeütközést. A kínai légierő a legnagyobb a világon, benne több mint 6 ezer gép szolgál. A J-8 típus szovjet technológiából kiinduló saját fejlesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.