A buddhisták és muzulmánok közötti erőszakhullám

Mianmarban mecseteket romboltak le, kijárási tilalom van

Mecseteket romboltak le kedd este Mianmar középső részén rendőrségi források szerint, miközben a térség újabb településein kellett kijárási tilalmat bevezetni a felekezetek közti súlyos feszültségek miatt.

2013.03.27 11:13MTI

A buddhisták és muzulmánok közötti erőszakhullám, amelynek negyven halottja volt a múlt héten több száz kilométerrel odébb, Meithilában, immár közeledik a régi főváros, Rangun felé.
   
"Körülbelül kétszáz falusi jött a városba. Egy mecsetet és több lakóházat leromboltak Nattalinban, Bago térségében kedd este" - mondta egy rendőri illetékes az AFP hírügynökségnek, hozzátéve, hogy áldozatok nincsenek. A hatóságok őrizetbe vettek több tucat embert, akik feltehetően rész vettek a zavargásokban
   
Hasonló incidensek történtek hétfő óta a régió több településén, Ranguntól mintegy 150 kilométerre. E helyeken több mecsetet leromboltak. A konfliktusok és a zavargások meggátlására a helyi hatóságok alkonyattól hajnalig tartó kijárási tilalmat hirdettek ki Gjobinggaukban, Oakphóban és Minhlában - írta a New Light of Mianmar című állami napilap.
   
Vijay Nambiar, az ENSZ mianmari különképviselője kedd este, a délkelet-ázsiai országban tett látogatásának végeztével úgy vélekedett, hogy Meithilában "brutális hatékonysággal" rongálták meg muzulmánok házait és vallási épületeit. "Azok többségének a szavaiból, akikkel beszéltem, kiderült, hogy nemigen ismerték a támadókat, azok máshonnan jöhettek" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.