A pápai lakosztály már készen áll

Ferenc pápa egyelőre a Szent Márta-házban marad

Egyelőre a vatikáni Szent Márta-házban marad Ferenc pápa, mert szívesebben van a papság más tagjainak körében a hatalmas pápai rezidencia helyett.

2013.03.26 15:37MTI

 A pápai lakosztályon csak apróbb átalakításokat hajtottak végre XVI. Benedek távozása után, és már készen áll az új egyházfő fogadására, de Ferenc pápa úgy döntött, hogy "újabb intézkedésig" a Szent Márta-házban marad.
   
A 120 szobás vendégház volt a konklávéra érkezett bíborosok szálláshelye.

Jorge Mario Bergogliót pápaválasztó bíborosként egy egyszerű szobában helyezték el a konklávé kezdete előtt, majd megválasztása után onnan átköltözött egy háromszobás lakosztályba, ahol egyházfői minőségében tud vendégeket fogadni.

Az apostoli palota helyiségeit egyelőre csak audienciákra és az Úrangyala imákra fogja használni - mondta el Lombardi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.