12 államban figyelmeztetést adtak ki

Tucatnyi államban havazik Amerikában

A Közép-nyugattól a keleti partvidékig hétfőn egy tucatnyi államban havazott az Egyesült Államok területére betört, sarkvidéki eredetű hidegfront miatt.

2013.03.25 14:23MTI

 Mind a 12 érintett államban hóviharra való figyelmeztetést adtak ki. St. Louis, Indianapolis és Pittsburgh környékén a meteorológiai előrejelzés szerint  a hóréteg vastagsága megközelítheti a 18 centimétert és egyes, kevésbé sűrűn lakott területeken akár a 30 centimétert is. (Pittsburghben 20 centiméter körüli havat várnak, amihez hasonlóra 1987 óta nem volt példa az évnek ebben az időszakában.)
   
Hétfő reggelre Washingtonban is több centiméternyi hó esett.
   
A havazás miatt a Közép-nyugat és az atlanti partvidék középső szakaszának államaiban vasárnap 500, hétfőn pedig 350 repülőjáratot töröltek. A legsúlyosabb közlekedési nehézségek Missouri államban jelentkeztek, ahol a közúti forgalomban is fennakadások alakultak ki.
   
A déli államok közül csak Tennessee és Észak-Karolina kapott havat, de Texas, Oklahoma, Arkansas és Louisiana nagy részén is fagypont körüli hőmérsékletet mértek. Több államból erős szelet jelentettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.