Havazás

Rendkívüli helyzet Oroszország Ukrajnával határos területén

A hatóságok rendkívüli helyzetet hirdettek ki Oroszország Ukrajnával szomszédos több régiójában a nagy havazás és hófúvás miatt.

2013.03.24 09:44MTI

A kurszki, valamint a szomszédos orjoli terület székhelyén, Kurszkban és Orjolban sem boldogulnak az évek óta nem tapasztalt mennyiségű hóval. A közlekedés megbénult mindkét városban. A helyzetet nehezíti az erős szél.
   
A szintén Ukrajnával határos belgorodi, brjanszki területen, valamint a vele szomszédos voronyezsi és a Moszkvához közelebb eső tulai területen is kellemetlen téli időjárási viszonyok uralkodnak - jelentette a Vesztyi FM orosz rádió.
   
Oroszország középső vidékén is az ebben az időszakban szokatlan fagyok köszöntöttek be. Helyenként mínusz 25 fokra is süllyedhet a hőmérséklet.
   
Moszkvában és környékén is riasztást adott ki a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Az időjárási előrejelzés szerint a helyenként óránként 70 kilométeres széllel járó havazás keddig is eltarthat, és legalább fél méter hó eshet az orosz fővárosban.
   
Az orosz hírtelevízió jelentése szerint a moszkvai nemzetközi repülőterek működését nem zavarja az erősödő havazás. Seremetyevón, Domogyedovón és Vnukovón, ha késésekkel is, de indítják és fogadják a járatokat. A diszpécserszolgálat közlése szerint ezek a repülőterek minden időjárási körülményre fel vannak készítve, ezért nem számítanak nagy problémákra a havazás miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.