Heten meghaltak, többen megsérültek

Aknagránát robbanásától halt meg több tengerészgyalogos

Hét tengerészgyalogos biztosan meghalt, a további sérültek számáról és állapotáról azonban nincs hír az a detonáció után, amely a nevadai sivatagban történt egy hadgyakorlat közben.

2013.03.20 10:47MTI

A haditengerészet szóvivője hét katona halálát tudta megerősíteni keddi észak-karolinai sajtóértekezletén. Sok sebesültje is van a detonációnak, amely a nevadai sivatagban tartott hegyi hadgyakorlat közben történt a hawthorni fegyver- és lőszerraktárnál. 

E raktár a külföldre induló csapatok ellátására szolgál. A nevadai helyszín különösen alkalmas az Afganisztánba induló erők felkészítésére, mert zord körülményei hasonlítanak az ottani földrajzi viszonyokhoz. 

Az amerikai védelmi minisztérium világszerte meghosszabbította a szóban forgó 60 milliméteres aknagránát használatának időleges tilalmát, amíg a biztonságosságukra vonatkozó vizsgálat le nem zárul - közölték illetékesek. 

A Pentagon korábban már felfüggesztette minden olyan, nagy robbanóerejű világító aknagránát használatát, amely ugyanazokban a gyárakban készült, mint a nevadai balesetet okozó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.