Negyvenegy ember meghalt

Öngyilkos buszrobbantás Nigériában

Negyvenegy ember meghalt, 65 megsebesült és öt luxusautóbusz porrá égett, miután két férfi egy zsúfolt autóbuszba vezetett egy robbanószerrel megrakott személyautót a nigériai Kano városában.

2013.03.20 09:21MTI

A merénylet az északnyugati országrész túlnyomórészt muzulmánok lakta kereskedelmi központjának egyik keresztény többségű negyedében történt. Szem- és fültanúk több robbanásról számoltak be. A sebesülteket kórházba szállították, a két merénylő holttestét megtalálták - mondta Musa Daura, Kano szövetségi állam rendőrfőnöke. 

"A robbantók egy Lagosba tartó zsúfolt luxusautóbuszba rohantak bele" - tette hozzá. Rohamrendőrök és katonák siettek a helyszínre, a környéket lezárták. Az ilyen támadások, merényletek gyakoriak a nyugat-afrikai ország legnépesebb államában, ahol sok keresztény él. 

Eddig még egyetlen csoport, szervezet sem vállalta magára a kilenc hónap óta legtöbb halottal járó gyilkos akciót. Az utóbbi időben tovább fokozódott a vallási feszültség a több mint 160 milliós Nigériában, amelynek lakossága nagyjából egyenlő arányban oszlik meg a muzulmánok és a keresztények között. 

Goodluck Jonathan államfő elítélte a merényletet, azt hangoztatva, hogy kormánya folytatja "elszánt harcát a terroristák ellen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.