Földrengés miatt rekedtek a mélyben

Életben vannak a föld alatt rekedt lengyel bányászok

Életben találták azt a 19 lengyel vájárt, akik előző éjjel földrengés miatt rekedtek a mélyben, az alsó-sziléziai Polkowice egyik rézbányájában.

2013.03.20 07:27MTI

A vájárok közül kilencet mintegy ezer méter mélyen továbbra is elzár a külvilágtól a járatba beomlott kőzet. Társaiknak sikerült saját erőből kiszabadítaniuk magukat - mondta el a bánya egyik szóvivője a PAP lengyel hírügynökségnek.
 
"Mindannyian életben vannak" - mondta a Varsótól mintegy 400 kilométerre délnyugatra lévő bánya szóvivője, hozzátéve, hogy egyikük sem szenvedett életveszélyes sérülést. A mentők korábban úgy tudták, hogy 18 vájár rekedt a mélyben. Az érintett KGHM bányavállalat Európa legnagyobb rézkitermelője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.