11 millió dolláros közvagyon eltulajdonítása a vád

Megfosztották mentelmi jogától Zambia volt elnökét

Megfosztotta mentelmi jogától a zambiai parlament pénteken a korrupcióval gyanúsított Rupiah Banda volt államfőt.

2013.03.16 01:30MTI

Rupiah Bandát, aki 2008 augusztusától 2011 szeptemberéig állt a dél-afrikai ország élén, hivatali hatalommal való visszaéléssel és több mint 11 millió dolláros közvagyon eltulajdonításával vádolják.
   
Wynter Kabimba igazságügyi miniszter pénteken bejelentette: a kormány befejezte az ügyben a vizsgálatot, és kész a vádemelésre.
   
Az Afrika legnagyobb réztermelő országában tavaly szeptemberben tartott választásokból Michael Sata jelenlegi elnök került ki győztesen. Azóta kormánya több nagyszabású eljárást indított az előző kormányzat több vezetője ellen korrupció miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.