Ügyvédek: a bírák politikailag elfogultak

Berlusconi áthelyeztetné pereit Milánóból

Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ügyvédei kérelmezték, hogy a politikus ellen Milánóban folyó pereket helyezzék át máshová.

2013.03.15 16:52MTI

Az ügyvédek azzal érvelnek, hogy a milánói bírák politikailag elfogultak Berlusconival szemben, ezért nem számíthat méltányos elbánásra. Az egyik lehetséges új helyszín Brescia lenne, amely szintén Lombardiában van.
   
Az olasz bírák szövetsége visszautasította a volt kormányfő vádaskodását, hangsúlyozva, hogy az sérti a bíróságok függetlenségének elvét.
   
Milánóban Berlusconi két ügyében folyik per: az egyikben kiskorúval létesített szexuális kapcsolattal, a másikban adócsalással vádolják. A politikus korábbi peráthelyezési kérelmeit elutasították.
   
Berlusconi jelenleg szembetegségére hivatkozva kórházban lábadozik, emiatt nem jelent meg egyik perének hétfőn tartott milánói tárgyalásán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.