Szerte az országból

Gyerekpornó-hálózatot számoltak fel Ausztráliában

Ausztráliában őrizetbe vette a rendőrség egy gyerekpornófilmeket és -képeket készítő hálózat 21 tagját.

2013.03.15 09:13MTI

A bűnözők 22 és 76 év közöttiek, és őrizetbe vételük a kontinensnyi ország legkülönbözőbb pontjain történt. A gyanú szerint egy fájlcserélő honlapon keresztül adták át egymásnak a gyermekpornográf felvételeket. A rendőrség azonosítani tudott egy 10 évesnél fiatalabb gyermeket is, akit a felvételek tanúsága szerint szexuális támadás ért.

A januárban indított akció keretében a rendőrség 40 különböző helyen tartott házkutatást, és lefoglalt számos számítógépes merevlemezt, csak az egyik lakásban 26-ot. A kiberbűnözés elleni ausztrál szövetségi rendőrségi részleg egyik illetékese szerint az ország történetében ez volt az egyik legjelentősebb ilyen jellegű akció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.