Nagy arányban megszavazták

Menedzseri fizetések - svájci példa Európa számára

Svájc példát mutatott Európának - értékelte az osztrák Der Standard a menedzseri fizetések korlátozását támogató, az alpesi országban vasárnap tartott népszavazás eredményét.

2013.03.04 08:04MTI

A svájciak a vasárnapi referendumon nagy arányban megszavazták tőzsdéken jegyzett svájci cégek vezetőinek mértéktelen javadalmazását tiltó népi kezdeményezést. A választáson részt vevők csaknem 70 százaléka mondott igent a referendum alapjául szolgáló javaslatra.

A liberális bécsi újság hétfőn a svájci népszavazás kapcsán annak a nézetnek adott hangot, hogy a dúsgazdag menedzserek hatalmas fizetéseikkel aláássák az átlagos keresettel rendelkezőknek a piacgazdaságba vetett bizalmát. A különböző cégek, illetve vállalatok vezetői ezt azonban "elvakultságuk miatt " nem vették észre - vélte a Der Standard.

A svájci példának iskolát kellene teremtenie Európa számára - hangoztatta a lap, amely szerint a szabad piacgazdaság csakis profitálhatna ebből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.